VS Verliest Nipt Van Brazilië In Confederations Cup Finale - Matador Network

Image
Image
Image
Image

Een verkoper verkoopt Braziliaanse vlaggen vóór de finale van zondag. - Foto: Axel Buhrmann / Feature Foto: fabianoofficial.com

VS treedt op maar kan niet leveren in "generale repetitie" voor het WK.

DE VS VERLIEZEN verloren aan Brazilië in de Confederations Cup-finale van zondag in Johannesburg, na een tweede helft van de comeback zag de vijfvoudige wereldkampioen stijgen naar een 3-2 overwinning.

Voor Brazilië was de overwinning het verwachte resultaat in een ongeslagen mars met een 3-0 overwinning op de VS tijdens groepsspel.

Voor de VS was dit het einde van een onwaarschijnlijke ronde door het toernooi, gemarkeerd door de overwinning van woensdag op nummer één Spanje. Ondanks het teleurstellende verlies, is de tweede plaats de beste ooit voor de Amerikaanse herenploeg in een FIFA-competitie.

"Het gevoel is een mix van grote teleurstelling, maar ook grote trots, " zei de Amerikaanse hoofdcoach Bob Bradley.

De Amerikaanse mannen gingen in rust met een verbluffende 2-0 voorsprong. Clint Dempsey scoorde als eerste in de 10e minuut, volley in een voorzet van Jonathan Spector voor zijn derde doelpunt van het toernooi. 17 minuten later stuurde Charlie Davies een lage voorzet achter de Braziliaanse verdediging naar Landon Donovan, die laag en hard eindigde. Ondertussen hield een schitterende 45 minuten van doelman Tim Howard de Brazilianen puntloos.

Dit was een moment om te genieten in de geschiedenis van het Amerikaanse voetbal. Met Spanje al verslagen, leek het erop dat de VS op het punt stond het Miracle on Grass te bereiken.

Image
Image

Het duurde niet lang voordat Brazilië terugkwam. 38 seconden in de tweede helft scoorde Luis Fabiano met een schot dat een geblindeerde Howard kansloos liet. 15 minuten later werd de VS een doelpunt gespaard op een Kaka-kopbal die duidelijk de doellijn overschreed voordat Howard hem sloeg.

De gemiste oproep bracht Brazilië niet in de war en ze bleven aanhoudend met constante druk langs beide kanten van het veld. Ondanks een paar uitstekende reddingen van Howard en de Amerikaanse verdediging, kwam een voorzet van Kaka uiteindelijk terecht bij Fabiano, die op weg was naar de gelijkmaker.

Het winnende doelpunt kwam 10 minuten later, toen de Braziliaanse aanvoerder Lucio scoorde op een hoekschop.

Zelfs met de teleurstelling van het opgeven van een 2-0 voorsprong, kunnen de Amerikaanse mannen hun hoofd hoog houden als ze de CONCACAF Gold Cup in juli en het volgende deel van de World Cup-kwalificaties binnengaan. Dit was een Amerikaans team dat zichzelf en CONCACAF op een grote manier vertegenwoordigde door Spanje te verslaan en een finale te spelen.

Het is misschien zelfs de moeite waard om in 2010 de trek naar Zuid-Afrika te maken: als de afgelopen week een indicatie is, kan het Amerikaanse team eindelijk klaar zijn om wat lawaai te maken in het WK.